Hoppa till sidans innehåll

Vildkatterna - KSK A

24 JAN 2016 20:53
A-lagsmatch, 22/1. Division 2.
  • Uppdaterad: 03 JAN 2017 13:51

Årets troligen viktigaste match spelades i fredags i Ale Arena. Samtidigt som KSK såg fram emot att spela under perfekta förhållanden för en gångs skull var man också nervös inför mötet mot serieledarna som förra säsongen spelade i division 1. På KSKs sida av isen stod två nya spelare som ringts in från IFK Kungälvs juniorverksamhet, nämligen Johan Andersson och Egil Bjönnes, födda 1997 respektive 1999. 

Matchen börjar och från start märker KSK att detta kommer bli en tuff match. Vildkatterna drar på och spelar bra och fartfylld bandy. Jämfört med tidigare matcher under säsongen var detta en rejäl nivåskillnad. Detta resulterar i en relativt tidig 1-0 ledning för Vildkatterna.

Särskilt en spelare i gult utmärker sig, en nyligen värvad amerikan med nummer 19 på ryggen. Troligen provar dom amerikanen i B-laget innan han får chansen att spela i A-laget på heltid. Snabb och teknisk var han, i alla fall. 

Halvleken fortsätter och Vildkatterna får många hörnor efter bra åkningar av nr 19. Två av dessa går tyvärr i mål och lämnar KSK med tre mål i baken med 15 minuter kvar att spela av första halvlek. KSK har överlag fått upp farten men har det fortfarande besvärligt i anfallet och i defensiven blir de genomspelade några gånger för ofta. Innan halvlek slarvar KSK i uppspelet vilket leder till en snabb kontring och mål för de gula. 4 - 0 i halvlek. 

KSK, som förra året lade skridskorna på hyllan som seriesegrare, känner att de verkligen fått en utmaning. Laget klämmer in sig i det trånga omklädningsrum vi fått av vaktmästarna medan den enstaka ismaskinen förbereder isen för andra halvlek. Det pratas inte så mycket om sätt att spela, eller enstaka fel, utan fokus läggs på den individuella insatsen. Ingen ger 110% i de tuffa situationerna, och det saknas helt enkelt en hel del "jävlaranamma" som man säger. 

Andra halvlek inleds och KSKs supportrar på läktaren får vittna ett helt annat lag på isen. Man får upp en betydligt bättre fart, särskilt i defensiven, som hindrar Vildkatterna från att avancera på samma sätt som de gjorde i första halvleken. Detta sänker Vildkatternas fart vilket gör det lättare för KSK att spela sitt sätt, spela smart, och på så vis sätta sitt första mål för matchen. De gröna sköna vrålar av glädje efter tio minuters slit när reduceringen görs. Nu är spelarna verkligen taggade, och det märks när Egil Bjönnes efter några minuter gör 4 - 2 med ett snyggt skott några meter utanför straffområdet. Nu pumpar blodet i killarna som inser att de har en mycket eftertraktad vinst inom räckhåll. 

Domaren blåser igång matchen igen efter att KSK firat sin andra mål för matchen och nummer 19 i Vildkatterna tar tag i bollen. Visst, KSK är snabba i defensiven, men han lyckas ta sig runt och spela in en oerhört väl lagd boll i mitten framför målvakten Johan Olsson som inte har en chans och släpper in Vildkatternas femte mål för matchen. Det känns som att Vildkatterna slår ur luften ur KSK som hade sån medvind, trots att man spelade inomhus. 

KSK tar tag i matchen igen och med 15 minuter kvar av matchen går Gustav Nilsson runt på högerkanten och spelar in en boll till Joakim Lantz som slänger sig och i sista sekund får in bollen i mål. Tavlan visar nu 5 - 3. Några minuter senare bryter KSK ett anfall av Vildkatterna på mittplan vilket leder till att dispensspelaren Johan Andersson plockar upp bollen och åker mot mål med hög fart. Vildkatterna säcker ihop bra och lämnar bara Johan Andersson med ett skottalternativ, och trots att han klagat på sin klubba hela matchen går bollen klockrent upp i nättaket. Återigen jublar spelarna på isen medan supportrarna på läktarna applåderar kikar på tavlan som visar att det återstår cirka 7-8 minuter av matchen. 

Med så lite tid kvar av matchen och två mål att göra bestämmer tränare Liw sig för att försöka pressa upp högt mot Vildkatterna och på så vis göra några snabba mål. Tyvärr resulterar detta i en snabb spelomställning från Vildkatterna där nummer 19 lämnas ensam mot 6 försvarare. Med sin kvicka skridskoåkning lyckas han ta sig runt försvaret och målvakten, och därefter puttar han in bollen i mål. Därmed utökas Vildkatternas ledning till 6 - 4. KSK fortsätter med sin höga press och det skapas många hektiska situationer framför mål som lika gärna kunnat resulterat i mål för bortalaget. 

Med tre minuter kvar att spela lyckas KSK göra ett sista mål för matchen. Efter det kämpar Vildkatterna så hårt de kan för att hålla de gröna borta och hålla dem utanför straffområdet. Ännu fler målfarliga chanser skapas för KSK, men tyvärr blir det inga fler mål denna matchen. 

 

KSK gör en bra match. Det var en ny utmaning som väckte ett nytt och mycket fartfyllt KSK som vi hoppas ska fortsätta uppenbara sig under säsongens gång. 

Första halvlek: Vildkatterna 4 - 0 KSK
Andra halvlek: Vildkatterna 2 - 5 KSK

Målgörare: 

  • Joakim Lantz, 3 mål
  • Egil Bjönnes, 1 mål
  • Johan Andersson, 1 mål

Nästa A-lagsmatch spelas den 31/1 mot Oskarströms BK på Skarpe Nord klockan 15:15. Ses då! 

Skribent: Olof Enström

Följ KSK på facebook:
FB

Länk till KSKs webshop:KSKs sponsorer

Skyltverkstan


 Truckpoolen

Hyrservice i Kungälv

Hurtigs  

a-hus

 

Som familj till KSK-medlem kan du stötta KSK med 1000kr genom att köpa din bil hos Bilab.

Hurtigs EL

JAel

85_0632_01_4c1

Postadress:
Kungälvs SK - Bandy
c/o Runo Höjer, Slånbärsvägen 11
44242 Kungälv

Kontakt:
Tel: 0739029425
E-post: This is a mailto link

Se all info