Hoppa till sidans innehåll

KSK A - Frillesås/Sunvära

09 JAN 2016 12:11
KSK A - Frillesås/Sunvära. Division 2, 8/1 2016.
  • Uppdaterad: 03 JAN 2017 13:51

Under gårdagens snöoväder spelade KSK A sin tredje match för året. På andra sidan mittlinjen stod Frillesås/Sunvära som tidigare under säsongen spelat två matcher, varav en vinst. 

Eftersom att det snöade så kraftigt inför matchstarten så valde Skarpe Nords vaktmästare att varken spola eller hyvla isen, istället knuffade de av snön och hoppades på det bästa. Tyvärr resulterade detta i att isen var i dåligt skick vilket präglade båda lagens spelsätt. 

Redan från start i första halvlek började lyrspelet, och antalet gånger som bollen spelades upp genom planen på vanligt sätt under hela matchen kan räknas på två händer. En bit in i första halvlek tar toppen Fredrik Thelaus ner en perfekt lyra från halven Marcus Stjernström, varpå Fredrik rundar försvaret och skjuter från en besvärlig vinkel. Trots pressen från försvararna och lagret av snö på isen sätter han skottet i mål vilket ger KSK en skön 1-0 ledning. Senare under halvleken utökas ledningen till 2-0 via Gustav Nilsson. Därefter reducerar Frillesås/Sunvära till 2-1. 

Efter matchens första tre mål skapas det en hektisk situation nere vid KSKs högra halv, Kihl, där han vrider knät och måste lämna isen. Tränare Anders Liw tar över Kihls roll som halv och slår många bra lyror under matchen från sin nya position. I den 36e minuten får KSK en utvisning och några minuter senare ännu en vilket resulterar i nedsatt manskap under den resterande delen av halvleken. Trots detta lyckas KSK hålla emot Frillesås/Sunväras försök att kvittera till 2-2 innan halvtid och med 10 sekunder kvar av halvleken utökar Gustav ledningen till 3-1 efter en underbar soloprestation. 

I halvtid pratas det mycket om lyrspelet och hur vi ska åka och var alla ska positionera sig. Överlag är vi nöjda - en ledning är en ledning. 

Efter 3 minuter in i andra halvlek spelar KSK åter med full styrka. Jämfört med första halvleken har farten ökat avsevärt trots att det nästan bara slås lyror om och om igen. KSK har övertaget under hela halvleken och många farliga målchanser missas tyvärr från KSKs håll. 

Med 20 minuter kvar att spela får KSK en vänsterhörna. Man bestämmer att halven Marcus ska skjuta. Bakom står mittfältaren Olof Enström och är beredd på att bollen missas av skyttarna. Hörnan slås med bra fart, men tyvärr studsar bollen till precis innan den når Marcus vilket gör att den glider mellan benen rätt till Olof som står redo. Han tar några snabba skär in mot mål och flippar upp bollen i nättaket över muren som rycker till och skyddar ansiktet. Med detta gjorde Olof sitt första mål i KSK samtidigt som han utökade ledningen till 4-1 för hemmalaget. 

I 85e minuten gör Frillesås/Sunvära sista målet för matchen och resultat spikas fast: 4-2 och KSKs andra vinst för året. 

Ett extra stort tack till de hängivna supportrar som kollade på matchen trots det besvärliga vädret och den ofta tråkiga lyrbandyn. Nästa A-lagsmatch spelas lördag den 23/1 mot Vildkatterna i Ale Arena. Ses då! 

Skribent: Olof Enström

Följ KSK på facebook:
FB

Länk till KSKs webshop:KSKs sponsorer

Skyltverkstan


 Truckpoolen

Hyrservice i Kungälv

Hurtigs  

a-hus

 

Som familj till KSK-medlem kan du stötta KSK med 1000kr genom att köpa din bil hos Bilab.

Hurtigs EL

JAel

85_0632_01_4c1

Postadress:
Kungälvs SK - Bandy
c/o Runo Höjer, Slånbärsvägen 11
44242 Kungälv

Kontakt:
Tel: 0739029425
E-post: This is a mailto link

Se all info