Hoppa till sidans innehåll

KSK A - Mölndal BK

27 FEB 2016 11:21
A-lagsmatch, 25/2. Division 2.
  • Uppdaterad: 03 JAN 2017 13:50

I torsdags spelade KSK A sin andra match mot Mölndal BK för säsongen. Förra gången slutade det i vinst och mer om den matchen kan du läsa här. Efter att ha förlorat senaste matchen, då mot Höjden, var man i KSK sugna på att vinna igen. 

Mycket som i matchen mot Vildkatterna chockar motståndarlaget KSK med sin höga fart och efter bara några minuter lyckas en mölndalspelare få med sig bollen genom ett annars kompakt försvar och runda målvakten för att etablera en ledning för bortalaget. Mölndal utökar sedan sin ledning till 0 - 3 genom två hörnor som klämmer sig genom muren. Direkt efter avslag slås det en lyra från KSKs sida som anfallaren Max Eliasson tar ner och reducerar till 1 - 3. Snart därpå gör dock Mölndal ytterligare två mål, ett spelmål och ännu en hörna. Det står nu 1 - 5 efter ca 30 minuters spel och efter att ha besegrat Mölndal på bortaplan senast förväntade man sig inte den fart på både skridskor och boll som Mölndal hade. Men även här, som i matchen mot Vildkatterna, tar sig KSK i kragen och reducerar till 5 - 5 innan lagen går in för halvtidsvila. Kvitteringsmålet gjordes av libro Fredrik Thelaus. 

KSK går in i omklädningsrummet med vinden i ryggen och lagmoralen hög efter den mirakulösa upphämtningen. 

I andra halvlek fortsätter KSK på samma bana och sätter två snabba mål genom Gustav Nilsson klubba, 6 - 5 och 7 - 5. David Hellström gör också sin bästa match för året (och kanske för hela sin karriär i KSK) och gör flera mål och ser till att laget håller farten uppe i defensiven och han visar vägen i offensiven med många bra passningar och ännu fler bra dragningar.  KSK fortsätter att utöka sin ledning till 10 - 5 vilket innebär att KSK har gjort 9 raka mål efter att de varit i stort underläge. Under de sista 20 minuterna av matchen syns det på spelarna i hemmabåset att matchen har tagit ut sin rätt på spelarna, två tveksamma ljömskar och en besvärlig kramp. Trots detta kämpar KSK vidare under de sista minuterna och man lägger betydligt mer fokus på defensiven för att säkra vinsten. Trots detta lyckas Mölndal reducera ledningen till 10 - 6 genom ett snyggt inspel från kanten. 10 - 7 görs också, dock av Fredrik Thelaus som råkar styra in ett stenhårt skott som annars gått utanför. "Var du inte med där Johan?" frågar han målvakt Johan Olsson med glimten i ögat som återigen gör en utmärkt match. 

Slutsignalen går och KSK går segrande av isen som segrare för 6e gången i år. I efterhand kom det fram att Mölndal hade med sig 6 spelare som vanligtvis spelar i Mölndal A-lag (det lag som nu kvalar upp till Allsvenskan). Det märktes att Mölndal ville ha revansch för det senaste mötet med KSK A. 

Målgörare:

  • Max Eliasson, 1 mål
  • David Hellström, 3 mål
  • Joakim Lantz, 1 mål
  • Gustav Nilsson, 2 mål
  • Fredrik Thelaus, 3 mål

Matchens lirare ges självklart ut till David Hellström. Bra jobbat! 

A-lagets nästa och sista hemmamatch spelas mot Vildkatterna den 4/3, matchstart 20:15. Det ser ut att bli en riktigt bra match, ses då! 

Skribent: Olof Enström

Följ KSK på facebook:
FB

Länk till KSKs webshop:KSKs sponsorer

Skyltverkstan


 Truckpoolen

Hyrservice i Kungälv

Hurtigs  

a-hus

 

Som familj till KSK-medlem kan du stötta KSK med 1000kr genom att köpa din bil hos Bilab.

Hurtigs EL

JAel

85_0632_01_4c1

Postadress:
Kungälvs SK - Bandy
c/o Runo Höjer, Slånbärsvägen 11
44242 Kungälv

Kontakt:
Tel: 0739029425
E-post: This is a mailto link

Se all info