Hoppa till sidans innehåll

KSK A - Oskarströms BK

02 FEB 2016 15:25
A-lagsmatch, 31/1. Division 2.
  • Uppdaterad: 03 JAN 2017 13:51

I söndags, den 31/1, spelade KSK sin första hemmamatch i dagsljuset. I bortabåset satt Oskarströms BK som tidigare under säsongen besegrat Kungälvs SK nere på sin hemmaplan med 5 – 2. Självklart var KSK revanschsugna, och särskilt så efter den senaste matchen mot Vildkatterna där man snubblat på mållinjen och förlorat med 6-5 efter en oerhört spännande vändning.

Förhållandena nere på soliga Skarpe Nord var utmärkta för eftermiddagsbandy. Isen höll bra, vinden lugnade sig och bollen hoppade inte lika mycket som vanligt längs isen. Två taggade och bandysugna lag tog sig ut på isen.

Innan man spelat i fem minuter har redan KSK fått två utvisningar. Trots det mycket besvärliga numerära underläget lyckas Gustav Nilsson, topp, ta sig runt det röd-vita försvaret och skjuta in bollen från en skarp vinkel, 1 – 0 för hemmalaget!

Spelet fortsätter under det numerära underläget och KSK sliter i defensiven för att hålla borta Oskarström från det egna målet. När klockan slår 14:04 kliver Magnus Boström in igen och säkrar defensiven åter igen. Två minuter senare kommer också Olof Enström in och KSK är nu fulltaligt. Efter att ha lyckats spika igen målet med två spelare i utvisningsbåset känner nu KSK att de har övertaget när de väl har sin fulla styrka. Efter några minuter av spel gör KSK sitt andra mål för matchen. En kontring på mittplan av Olof som passar vidare till Johan Bengtsson som åker ner mot kortlinjen. Max Eliasson förbereder sig framför mål och gör sig synlig för Johan som ser läget och slår in en stenhård boll rätt på Max klubba, och bollen styrs därmed in i mål. 2 – 0 för KSK! Även 3 – 0 görs några minuter senare av Johan Andersson som lyckas peta in bollen efter en hetsig situation framför Oskarströms mål.

Domaren blåser av för halvlek och KSK går in och sätter sig i omklädningsrummet för att förbereda sig inför den andra halvleken. Eftersom att man har en bra ledning och man håller nollan med en säker defensiv är man inte särskilt oroad och har inte jättemycket att nämna och avsevärt förbättra. Fokus läggs istället på att generellt försöka öka farten i alla situationer och fullfölja åkningarna i defensiven istället för att glida när man blivit förbiåkt.

I andra halvlek visar dispensspelaren Egil Bjönnes verkligen framfötterna. Egil och den andra halven, Marcus Stjernström, hittar varandra längs planens ena sarg och passar varandra flera gånger samtidigt som de håller hög fart och väver förbi det stapplande försvaret som inte har en chans mot den nyligen funna kemin. Egil sätter matchens fjärde mål och utökar KSKs ledning till 4 – 0. Assist av Marcus, såklart.

Några spelvändningar senare får Oskarström en högerhörna. Deras bästa spelare klipper till och skottet reflekteras av KSKs målvakt Johan Olsson och styrs upp i nättaket, precis ovanför murens huvuden. Senare lägger halven Marcus, lagets främsta lyrslagare, en utomordentligt bra långboll till toppen Max som sträcker sig till det yttersta för att få ner bollen. När han får kontroll befinner han sig nära målområdet och i sista stund flippar in bollen. 5 – 1 står det nu, och hemmalaget har en skön ledning inför matchens sista minuter.

Ännu ett mål görs innan avblåsningen sker, och det är Marcus Stjernström som tar en bra åkning längs med sin sarg som halv och kommer ända ner till motståndarnas hörnflagga. Han slår in bollen mot målområdet med förhoppningen att något bra skall komma av det. Som tur var var toppen Joakim Lantz inne i straffområdet och störde försvararna tillräckligt för att bollen studsade på en Oskarströmspelare och in i mål. Trots att målet tilldelades Marcus säger Lantz själv att han var den största bidragande faktorn till målet... lite skämtsamt.

Därefter blåser domaren av matchen och KSK går av planen som segrare för tredje gången denna säsong. Det var en bra match från KSKs sida och en härlig revansch mot Oskarström.

Målgörare: 

  • Gustav Nilsson, 1 mål
  • Max Eliasson, 2 mål
  • Egil Bjönnes, 1 mål
  • Johan Andersson, 1 mål
  • Marcus Stjernström (Joakim Lantz), 1 mål

Nästa match spelas på Åby Isstadion mot Mölndal BK nu på fredag, 5/2, matchstart 20:00. Ses då!

Skribent: Olof Enström

Följ KSK på facebook:
FB

Länk till KSKs webshop:KSKs sponsorer

Skyltverkstan


 Truckpoolen

Hyrservice i Kungälv

Hurtigs  

a-hus

 

Som familj till KSK-medlem kan du stötta KSK med 1000kr genom att köpa din bil hos Bilab.

Hurtigs EL

JAel

85_0632_01_4c1

Postadress:
Kungälvs SK - Bandy
c/o Runo Höjer, Slånbärsvägen 11
44242 Kungälv

Kontakt:
Tel: 0739029425
E-post: This is a mailto link

Se all info