Hoppa till sidans innehåll

Kungälvs SK tackar för säsongen 2010/2011


Kungälvs SK tackar spelare, ledare, funktionärer och sponsorer för säsongen 2010/2011. Det blev till slut en 6:e plats i årets division 1 västra. Med tanke på att "kärntruppen" utgjorts av 36 olika spelare under 18 matcher så får man ändå vara nöjd med säsongen. Totalt skrapade vi ihop 7 vinster, 10 förluster och 1 oavgjord.

Säsongen började redan 3 augusti 2010 vilket man får säga var ovanligt tidigt jämfört med senaste åren. Efter ett antal svettiga löppass i Fontin, riktig "brandkårsinnebandy" i världens smalaste gympahall i Ytterby, samt några ispass i Stenugnsund och Isdala så kom plötsligt oktober månad och stor is.

Stor is blev det uppe i Trollhättan av alla ställen där vi ställde upp i Slättbergscupen. En cup med 8 lag blandat från årets division 1 och 2. Efter vinster i varje match i gruppspelet för KSKs del väntade Höjden i final. Efter en stabil vinst med 3-0 kan man säga att det blev en bra start på stora-is-premiären. PS. Allsvenskan klara Mölndal kom 3:a :-)

Efter det följde några träningsmatcher mot IFK Kungälvs J20, Slottsbron samt Vildkatterna och sen var vi helt plötsligt inne i november och dags för seriepremiär. Denna match spelades under en regning blåsig och riktigt dryg förmiddag, som tur var så skedde det under tak i Lidköping mot Gillstad så vi kunde inte brytt oss mindre om vädret. Däremot verkade det va ganska roligt att göra mål för matchen vanns till slut med 9-2. Inlånade Joakim Åberg stod för stabila 4 mål.

Uppåttrenden fortsatte så, med vinster mot de sämre lagen blandat med förluster mot favoriterna Frillesås, Mölndal och Kareby. Men dessa förlustmatcher genomfördes ändå nästan in i kaklet med inte helt solklara segersiffror för de andra.

Men så kom julskinkan in i bilden och något hände i trakterna kring det nya året. Spelartapp i nästan varje match, ialla fall på bortamatcherna och uteblivna inlåningar av talangerna i IFK Kungälvs A-lags yngre generation gjorde att förlusterna radades upp, en efter en. Största bakslaget får man säga blev Frillesås på bortaplan då vi endast lyckades hosta upp 9 utespelare, varav en av dessa va målis-Ewerstein. 17-åriga Johan Olsson gjorde en bragdmatch även om vi släppte 16 i baken.

Tråkiga matcher som vi lämnar därhän.

Vi tar med oss första halvan på säsongen och stunder av andra och kommer igen säsongen 2011/2012 med sikte lite högre upp i tabellen. Speciellt kul var det också med alla nya killar som kom till KSK och verkade sy ihop ett stabilt gäng med god gemenskap, framförallt i KSK-B.

Tack för iår, vi syns i Fontin 1 augusti, lite äldre, lite bättre,  lite snabbare.

 

/Herman

Uppdaterad: 08 JAN 2016 10:58 Skribent: Jonas Hermansson

Följ KSK på facebook:
FB

KSKs sponsorer

Skyltverkstan


 Truckpoolen

Hurtigs  

a-hus

 

Som familj till KSK-medlem kan du stötta KSK med 1000kr genom att köpa din bil hos Bilab.

Hurtigs EL

JAel

Postadress:
Kungälvs SK - Bandy
c/o Runo Höjer, Slånbärsvägen 11
44242 Kungälv

Kontakt:
Tel: 0739029425
E-post: kungalvssk1929@gmail...

Se all info