Hoppa till sidans innehåll

KSK A - IFK Malmö


KSK gjorde återigen en stabil laginsants och besegrade på lördagseftermiddagen IFK Malmö med 10-5 i ett stundtals soldränkt Skarpe Nord.

De båda lagen gick ut på plan med minnena av en hård kamp i första mötet som spelades nere i Oskarström och där Malmö stod då som segrare med 6-5 efter 90 min. Därför var det ett extra taggat KSK som gick ut på plan med sikte på revansch. Till en början kändes det som att båda lagen vägde lika tungt. Malmö var dock lite mer på hugget från början. Redan efter 5 min minuter hade de lyckats skapa 2 farliga målchanser som turligt nog missats. KSK blev dock snart varma i underställen och lyckades spräcka nollan efter ca 10 min in i matchen.

Efter det följde en jämn målkavalkad där lagens mål avlöste varandra. Även om spelarna i KSK kände att 2 av Malmös mål var lite väl "bortskänkta" p.g.a. egna misstag så spelade lagen jämnbra ute på plan så 3-3 resultatet i halvtid var helt rättvist.

I andra halvlek blev matchbilden en helt annan. Malmö som hade gett en tydlig bild under första halvlek av ett lag som skulle bjuda upp till hård kamp hade nu tappat orken på plan. Antingen hade krafterna gått åt i första eller så berodde det på faktumet att KSK tände till såsom man kommit överens om i pausen. KSK ägde mestadels av bollen och förde matchen. De tog inte många minuter förrän  målen började trilla in, även om Malmö först hade tagit ledning med 3-4. Malmö råkade ut för en rad oturliga händelser dock. I första halvlek fick en spelare åka till akuten med bruten handled efter sammanåkning med 2 KSK-are som skötte styrspelet på ett bra sätt. Malmö drog även på sig en matchstraff i början på andra halvlek efter en väldigt ful bentackling på Glenn Skoglund som var på väg igenom Malmöförsvaret. Men även om Malmö som lag var sargat så hade det nog ändå inte räckt hela vägen fram i andra halvlek. KSK var det starkare och stabilare laget på plan. Efter nära 90 spelade minuter hade man en betryggande ledning med 10-4 och matchen var avgjord. Även om Malmö fick med sig ytterligare ett tröstmål till 10-5 innan domarna blåste av matchen.

Generellt gjorde KSK en stabil och bra match, även om man inte var med helt med "på banan" i första halvlek lyckades man ändå göra det man skulle för att i andra se till att åka ifrån gästerna från söder.

Eftersom det blev hela 10 mål från KSKs sida får det bli "ingen nämnd ingen glömd"-principen denna gång. Härnäst väntar Torup hemma på söndag kl. 13.00.

Uppdaterad: 08 JAN 2016 11:33 Skribent: Joakim Lantz

Följ KSK på facebook:
FB

Länk till KSKs webshop:KSKs sponsorer

Skyltverkstan


 Truckpoolen

Hyrservice i Kungälv

Hurtigs  

a-hus

 

Som familj till KSK-medlem kan du stötta KSK med 1000kr genom att köpa din bil hos Bilab.

Hurtigs EL

JAel

85_0632_01_4c1

Postadress:
Kungälvs SK - Bandy
c/o Runo Höjer, Slånbärsvägen 11
44242 Kungälv

Kontakt:
Tel: 0739029425
E-post: kungalvssk1929@gmail...

Se all info